Live Weather
Follow Us
En

Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf

Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας άθλημα με περισσότερη ασφάλεια.

Παρακάτω οι γενικοί κανόνες ασφαλείας και οι προτεραιότητες που τηρούνται από καθε kitesurfer που σέβεται τον εαυτό του.  

 

1. Αναβάτης στην ακτή - Εισερχόμενος στο νερό

Ο αναβάτης που βρίσκεται στη ακτή ή εισέρχεται στο νερό έχει προτεραιότητα σε σχέση με τον αναβάτη που βρίσκεται στο νερό.

Ο αέρας στην ακτή έχει περισσότερους στροβιλισμούς έτσι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο γι’αυτό και έχει προτεραιότητα. 

2. Δεξήνεμος -Αριστερήνεμος

Όταν δύο αναβάτες έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις και διασταυρώνονται, ο δεξήνεμος έχει προτεραιότητα σε σχέση με τον αριστερήνεμο (βάσει του διεθνούς κανονισμού αποφυγής συγκρούσεων της isaf).Δεξήνεμος είναι ο αναβάτης, που έχει το δεξί του χέρι μπροστά στη μάτσα σε σχέση με την πορεία που ακολουθεί.Ο αριστερήνεμος πρέπει να ποδίσει. 

3.  Καταφθάνων-Καταφθανόμενος

Ο αναβάτης, που ταξίδευε πιο γρήγορα (καταφθάνων) προς την ίδια πορεία πρέπει να δώσει χώρο στον πιο αργό (καταφθανόμενος)

α) Θα πρέπει να ποδίσει και να περάσει υπήνεμα

β) Θα πρέπει να αλλάξει πορεία 

4.Υπήνεμος-Προσήνεμος

Ο προσήνεμος (πιο κοντά στο άνεμο αναβάτης), θα πρέπει να σηκώσει τον αετό του ψηλότερα και ο υπήνεμος να κατεβάσει τον αετό του χαμηλότερα, στην περίπτωση παράλληλης πορείας.  

  5. Κύμα

Ο αναβάτης, που ταξιδεύει με το κύμα (wave riding) έχει προτεραιότητα σε σχέση με αυτόν που ταξιδεύει προς αυτό, διότι έχει μεγαλύτερη δυσκολία χειρισμών.    

  6. Άλμα

Ο  αναβάτης  που  επιχειρεί  άλμα  πρέπει  να  έχει  καθαρή  ζώνη  ασφάλειας,  η  οποία ορίζεται  σε  30  μέτρα  προσήνεμα  από  αυτόν  και  50  μέτρα  υπήνεμα  (30  μέτρα προσήνεμα, διότι μπορεί να υπάρχει άλλος αναβάτης, όπου το μήκος των αρτανών (σχοινιών) του είναι περίπου 27 μέτρα και 50 μέτρα υπήνεμα, γιατί η πορεία του κατά την διάρκεια που βρίσκεται στον αέρα είναι πρύμα 

7.Απαραίτητη προϋπόθεση πριν από τη διεξαγωγή kitesurf είναι ο επιμελής έλεγχος της μπάρας , των σχοινιών και του συστήματος αποδέσμευσης του αετού και γενικότερα όλου του εξοπλισμού .

Happy kitting to everyone!!!!!

 

Περισσότερες φωτογραφίες
  • Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf
  • Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf
  • Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf
  • Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf
  • Κανόνες ασφαλείας και προτεραιότητες kitesurf